Kalligrafi Penna ZIG - Svart - 2 mm och 3.5 mm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Jolly Light ljusslinga med trådbollar rosa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kaktus Crown Mix 10 frön
En hjortfamilj i svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBurk För Välling Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jamie Oliver Multiskalare 3-in-1
Skärbräda Bambu 40x25 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dammsugarpåsar Fasett 9015-1140

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
12 st mysiga LED ljus

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Inspiration vinkaraff straight, Glass & CoVärldskarta - Antik stilvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Sagaform Korkskruv vit
Gold Kneeling Buddha Figurine Gift Idea Statue

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Skoförvaring med överdrag 115 x 28 x 110 cm svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Chokladpenna Dekoration silikon röd
Dekorplast Ljust trä
TräHjärta Morfar

På tisdagen godkände ministerrådetTim Örngott HjärtaDammsugarpåsar Nilfisk Power Allergy NewDekorationshjärta Guld 60x60 cm Hjärta Väggdekor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Top Grade detalj tusch - Spets 0,38 mm - Svart
Klädställning 88x58x170 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCoca Cola - Pop Art anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

10 Sågblad 50x44mm universal för Fein, Bosch, Makita m.fl