Dammsugarpåsar Electrolux IKEA Family Special edition


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
SENCOR Kaffekvartn Elektrisk Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dammsugarpåsar Electrolux Bolido Z 4500 till 4595
Dorre Lykta Dekor 7,5 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSkohylla 10 plan plast Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Petunia Wave Lavender 7 frö
Praktiska kökstextilier

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Servis Natalie 18-delar i fältspatporslin

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kuddfodral Buddha svart/guld

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Servis Nordic 30-delar i fältspatporslinYou only live once, 35x85 cm, väggdekorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster Bohuslän - Landskapsstolthet
Sminkbord med spegel och pall i antik stil

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Skohylla med 4 hyllor metall och plast svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Massiv Sideboard 2 dörrar
Gardin JOLINA MBGK 55 X 250 CM
Indiskt bord / bänk

På tisdagen godkände ministerrådetBachmann grenuttag 8xCEE 7/4 1xCEE 7/7 19" 2mMinutur / KökstimerKevin Örngott Hjärta den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Narva bordlampa grå
Laddningsregulator MPPT 10A

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDekor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

JOSEPH JOSEPH Edge diskborste 29 cm