Servetter / Tänk om


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Batteridriven ljusslinga rosa flamingo med timer funktion

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dammsugarpåsar Volta Equipt
Korkskruv Vinöppnare Korköppnare Sommelier Coutale

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRödbeta F1 Rodina 50 frö Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Petunia Limbo Sosa morning 15 frö
Avtappningsslang 25mm/50m

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster Elefant foto A4

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Husky Q Air (Centraldammsugare)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Skog i morgonljus 53x158cmNo1 Exxent Oljekanna Rostfritt 18/8vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dekorplast Ljust trä
Sealskin Duschdraperi Hammam 180 cm guld 210861349

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Molly Örngott Hjärta

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarborste 32 mm Svart
Plåtburk Betty Pepparkakor, Strömshaga
Zebror Stor kakeldekor

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Handfat i vit keramik rundSax rostfri 190 mmTaklampa svart BAYAS den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Rotting stjärna
Djup tallrik - Flowerly

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCitatmagnet anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Glasunderlägg "GOSH! I´VE NEVER HAD..."