Träslev Set, 3-delar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Panter i champagne

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Renberg Krydd och Örtsax
Skrivbord med hjul lila

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBrix CanKey Konservöppnare - Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Drömfångare Förhäxad Katt
Yankee Candle Clean Cotton Small Jar 104g

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
2 st. Vinglas 33cl, Premium. Bormioli Rocco

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Diamant guld no.9 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Köttermometer BBQ ClassicsvidaXL Handfat keramik rund svart 40x15 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
10 Sågblad 40x33mm universalfäste för Fein, Bosch, Makita m.fl.
Dammsugarpåsar Canvac Q Basic

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Kuddfodral GOD JUL

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Lykta på fot Tindra - guldvit
Joseph Joseph Shröd rivjärn till ingefära/vitlök borsta stål
Frigolit Ägg - Höjd: 12 cm - 5 st

På tisdagen godkände ministerrådetTelefonbord i Indiskt SheshamträTWINE 4st ostmarkörer/knivarLinnéa Örngott Hjärta den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tallrikshuv 275 mm
Karta över Kil, Värmland

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCitatmagnet Dorothy Parker anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Trälåda " När vi äter...