Tempeltavla med belysning


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dorre Gratängform TREND 36 x 21 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dekorplast Mosaik Svart/Grå Struktur
Palettblad "Wizard Mix" 15 frö

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKuddfodral Grön Lustgården Stig Lindberg Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Round Teak Wood
2 fotoalbum

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Joseph Joseph Shröd rivjärn till ingefära/vitlök borsta stål

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Doftgranulater / Dammsugardoft med doft av Kaprifol

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fågelholkar mini - Poppel - H: 7 cm - 6 stStekpanna 24 cm - induktionvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dorre Vinset 4-delar
Molly Örngott Hjärta

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Bordsspegel med justerbar rektangulär spegel MDF

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Wonder Cakes Spetsform Dentelle
Poster Fjärilar
Bachmann grenuttag 8xCEE 7/4 1xCEE 7/7 19" 2m

På tisdagen godkände ministerrådetDansade människor -OljemålningMagnetisk Vas (5st) Peleg Design - GuldInsektshotell 25x10x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Pralinform silikon hjärtan brun
Magnet - Världens bästa lärare

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBirchmeier Trädgårdsspruta Garden Star 5 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vikvägg elefanter brun