Poster - Vit Owl 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Här sover en Prinsessa Örngott med krona

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hemmets hjärta Kakeldekor
Stadstavla - Oljemålning

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMyggfritt 25 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Karta över Kil, Värmland
Tristar Köksvåg Rostfri med skål

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Chokladpenna Dekoration silikon röd

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Här är behoven lika... Toalett Väggord

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Moodlight LED Klot 350Zoolight Savannen batteridriven ljusslinga 8 LEDvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Handmålad med rött och vitt vin som motiv
Yankee candle S Jar-Midsummers Night

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Paraplyställ design stål svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Citatmagnet Gustaf Fröding
Cavallini Papers & Co. New York Calendar Desk Calendar, Multi...
Kastrull 2,0 rfr. induktion

På tisdagen godkände ministerrådetMurgröna girlang småbladigPrincess Fondue Rostfritt Stål DeluxeDekorationsord Love - Att Altra 23x10 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tomat Stupice 5 st frön (ekologisk)
Jarve ljusstake 7 ljus svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSkalkniv i turkos eller rosa anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Bensinmotor 6,5 HP 4,8 kW svart