5 Delad Canvastavla Hästar 160*80cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ägghållare - Plats för 12 ägg

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mason Cash Set of 2 Glass Worktop Saver Kitchen Cutting Board
Ananas vit porslin liten

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Barstolar 2 st böjträ konstläder svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL TV-möbel 90x39x38,5 cm Trä Brun
Skrivbok Grålax

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Rullgardin grå 80 x 230 cm mörkläggande

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Hensun Brödkniv 32 CM

Försäkringskassan: Regeringen underskattar JO!E Timer Piggy WiggyFönsterputsare 3 i 1vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Chrome Metal Square Shape Fruit Basket
Solcellslampa Galaxy Rosa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Rädisa Patricia 300 ekologiska frön

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. HID Xenon Lampa H7 6000K 12V 35W
Solpanel 20W
East of India Flat Porcelain Bauble Merry Christmas Wreath

På tisdagen godkände ministerrådetHjärtformad trä skylt med texten "Världens bästa Tjej"Tvålpump beige i keramik25x30 cm eller 10x12 tum, fotoram i guld den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Brun Bambu Rullgardin 100 x 160 cm
Spartan fönsterlampa krom

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSodaStream PET-Flaska 1 liter, Metall (1042190771) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

No1 Exxent Nötrivare och ostrivare, 5 håltrummor, rostfritt stål