Affisch Mini Gös


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Matservis B007 - 10 delar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lobularia strandkrassing 150 frö vit
Mini Soptunna / Papperskorg till Skrivbord eller Bil

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIsform 6 Bollar / Bollform / Kulor - Silikon (Röd) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Lyx-trädgårdspaviljong antracit
OBH Nordica ECO Kitchen Gryta 5L 8139 (12088139)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Kopp - Ahthurium

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Nilfisk Viking GD 110

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Audrey Hepburn 21x30cmDammsugarpåsar Electrolux Automatic Power Controlvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dammsugarpåsar Philips FC 9100-9199
Kuddfodral

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Servetthållare Retro - Hot Dogs

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Värmepanel infraröd 300W utan termostat variant 2
Termometer / Hygrometer Inomhus Vit
vidaXL Sofföverdrag piké stretch svart

På tisdagen godkände ministerrådetHjärta "Ursäkta röran..."vidaXL Nattduksbord massivt mangoträ blåHjärta - Canvastavla den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Snabbmatskorg - Svart
Machu Picchu

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Trädgårdsgungstolar svart 2 st anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Foma 1730