Väggdekor - Amor vincit omnia


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Monett Vrödkåpa 2750

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Vit Steel Rubber Platform Step With Handrail
Wooden Röd and Cream Hearts - Box of 12 Christmas Tree Decora...

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDigital Våg med lite större platta (200g Max / 0.01g) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Sagaform BBQ majshållare set, 16 st
Fallout 4 - Vault Boy

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Blå Fjäril Kakeldekor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Volta U 3210

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ljuslykta 24 stStiliserad karta över Ölandvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karta över Hoverberg, Jämtland
TAYLOR'S TIMER DIGITAL MED MAGNET SVART

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
HQ Ljusslinga löv 10 lysdioder (HQLEDSLLEAF)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - My Hero My Soldier My Daughter no.1 30x40cm
Dammsugarpåsar Fasett 9015-1151
Elias Örngott Hjärta

På tisdagen godkände ministerrådetKristallkronaSaga Örngott HjärtaBlommig häftapparat den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Partytält 3x3m med 3 sidodelar grön
vidaXL Matstolar 2 st konstläder brun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBorrbox anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster mega stor Brigitte Bardot 100x140cm