Röda/lila blommor - Canvastavla


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hjärta - Canvastavla

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Retrotavla (20x30cm), Pin-up segling
Handstöpta antikljus - 4st vita 25cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKarta över Varberg, Halland Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kran Förlängare - Bra till Barn
vidaXL Vintagekista trä 66x38x40 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Tim Holtz Idea-ology Tombstones - 2 st - 55 mm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HQ Ljusslinga löv 10 lysdioder (HQLEDSLLEAF)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Krok L 19,5 cmPoster Tulpanvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Batteridrivet Ljus Metallykta 50cm rost med timer
Jigger, Vin Bouquet.

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Kajsa Örngott Hjärta Eget namn

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Rengöringsmedel Diskmaskin 200 g
Gelly Roll Penna - Metallic Sosa
vidaXL Taklampa för 3 lampor E27 svart och guld

På tisdagen godkände ministerrådetKuvert - C5 - Fukthäftande - Vit - 10 stPassionsfrukt/Passioflora Edulis (ätbar) 5 st frönvidaXL Handvinsch 1134 kg den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tårtgaffel 12 st - antik pärlemor champagne
Industridesign bord

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Traktorsits med ryggstöd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lavendel 20 st frön (perenn)