Dammsugarpåsar Nilfisk Power Cleaner


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kastrull 1,5 L. RFR/Teflon.ind

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Karta över Ammer, Jämtland
Inbed Sweden Deluxe Bäddmadrass 90x200

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHQ Universellt rengöringsstift för strykjärn (W9-09082/4) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gelly Roll Penna - Stardust Purple
BIC Cristal Kulspetspenna Medium - Blå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Mosquito Stop Ljusfälla 500 V

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
EMMY HISSGARDIN 160 X 100 CM

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Samsung SC 62J0vidaXL Toalettsits i MDF åldrat trävhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster rödvin och tunna, 50x70 cm
Poster kvinna i fönster, 50x50 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Plåtskylt Warning Parking

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Rabbit Muddlare, fjäderbelastad
Poster Buddhist tempel, 50x70 cm
Praktisk hängare till förvaring

På tisdagen godkände ministerrådetAvtappningsslang till badbalja för vuxnaHällskrapavidaXL Minitvättmaskin med enkel trumma 2,6 kg den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Badrumsskåp med 1 låda och 3 korgar trä vit
Dorre Fruktskål Trend koppar 25 cm i diameter

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEppicotispai Pizzaskärare ø 10 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Eppicotispai Kavel Tagliatelle, bokträ