Poster Kall vinterdag i parken,Format A3(30x42cm)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Molly Marais Antique Vintage Fotoram

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Batman Filt Fleecefilt
Poster - Laugh 21x30cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLekhage Tim beige Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Karta över Götene, Västergötland
Karta över Hallsberg, Närke

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Medallion tusch - Spets 0,3 mm - Röd

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
König Digital badrumsvåg ultraslank maximal vikt 150 kg (HC-PS14

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Panter i bronsFototapet NON WOVEN Barbados Palm Beachvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Ananas Topical - Svart vit No.3 21x30cm
Singer Byxpress Trousers Press (ESP2.CLM)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Kartnål 17 mm - dia. 6 mm - Svart - 100 st

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Multi universalsax - L: 24 cm - Svart - Höger
Antikljus - dia. 2,2 cm - H: 24,5 cm - Turkos - 4 st
vidaXL Byrå med 1 låda och 2 korgar trä vit

På tisdagen godkände ministerrådetSensorstyrt ljus 11cmFönsterdekoration - Dekoration Julgran - JuldekorationÖverstrykningspenna Faber Castell - Grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Knivblad till rullkniv - Dia. 45 mm - Rak
Wasa konstgran-plastgran grön 180cm PE-plast

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFrukostrecept Kakeldekor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Upplyst liten träkyrka vit batteridriven med timer