Aluminium konstrotting flerpositionsfåtölj


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Balkongskydd, variant 1 75 cm grå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Skalkniv
Kudd överdrag med julmotiv4

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFörvaringsbox för piller Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tavla Oljemålning 80x80 Gul scooter
Tårtspade rfr slät, hängp

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Exklusiv Tavelram i Guld färg Storlek 40x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster Sjökort Ratan, 50x70cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Retrotavla (8x11cm), VW buss på strandGastromax Stekspade 29 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster Oregano A4
Boudoir Sosa Feather Pen Temerity Jones

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Öppnare 5-i en universal

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dorre Mätglas 2-10 cl
Poster Närbild på valstjärt fena, 50x70cm
Textpenna Svart - Fineliner Artline 231 - 0,1 mm

På tisdagen godkände ministerrådetSkrivbok Söta djur SurikatVäggkalender Scandinavia 2019Citatmagnet Martin Luther King den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Konstgjorda kottar - dia. 20 mm - Guld - 12 st
Lykta i aluminium

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenposter gammal racebilar, 21x30 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

2 filtar i polyester 220x240 cm brun