Kudde MOWGLI


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dammsugarpåsar Husky W-653

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Exklusiv Tavelram i Guld färg Storlek 40x50cm
SENCOR Slow Juicer Svart / Rostfritt stål

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPatisse Profi barn bakset 3 delar antracitgrå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Wine Castle 21x30cm
Sittpall med lagringsutrymme vit/grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Gnomys diaries Budskapstavla Friends Forever (WL0413)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster Street View London 50x70

Försäkringskassan: Regeringen underskattar BågfilModern stor dekoration HOME m ledbelysning uterumsbelysningvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - 100% 40x50cm
Tavla Oljemålning 80x80x3 Bil

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vakuum vinkork mörk krom

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Träram i guld, innermått 90x60 cm
Bestway Rund pool 305 x 76 cm med stålram 56406
Cerise Pompom/dekorboll/pappersblomma, 20 cm

På tisdagen godkände ministerrådetJulby julstad birmingham batteridriven vitvidaXL Konstgjort lagerträd med kruka, 120 cmNo1 Sagaform BBQ Stektermometer Grilltermometer Blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vongaz Solsegel, Vattentät 3,6x3,6 Eifelbensvit
Gastromax Springform Enkel 23 cm 2,2L svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTavla/bild med hav och planeter anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Konstväxt Kalla med kruka 45 cm röd och gul