Verktygsset


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Oljefärgar i vatten format, 70x100cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster Oregano A4
Poster Ansikte A4

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTavla Oljemålning 80x80 Gul scooter Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster trädstammar, 50x70 cm
Poster - Städer No.23 A3 30x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - 100% 40x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Upplyst liten träkyrka vit batteridriven med timer

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Aluminium dubbel sidomarkis 180 x 600 cm svartPoster - Flamingo Family 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Regndusch rostfritt stål kantig 30 x 30 cm
Plåtskylt Warning Parking

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Träram i guld, innermått 60x50 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Entrétak transparent 200 cm
Ärtor för Ärtskott/Microgröns 40 gram (ekologisk)
Skrivbok Blåklint

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Dörrmatta PVC Svart 90 x 60 cmSinger Noppborttagare (BS201.12N)Skrivbok Karlsborg den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Takkrona kristall och kromad
Poster - Flamingo Natur no.3 A4 21x30cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBurk Frukostflingor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dorre Ljuslykta Glas 35 cm Koppar