Tavla/bild med svenska rovdjur


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
200 st dekor hjärtan platta

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Starka trädslagsslangslang 70m längd 3/4 "diameter
Flasköppnare delfin 3 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren2 filtar i polyester 220x240 cm vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Lejon kungen No.7 30x40cm
Poster - Diamant guld no.8 30x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Coffe House 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kinzo Skruvmejselsats 50 st

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Spegel i guld, yttermått 59x69 cm Frankride motivExel Ogräsbrännare elektrisk Ecopower 105 cm 7070vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karta över Falkenberg, Halland
Öppnare 5-i en universal

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
2st skålar i emaljerat gjutjärn

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Polyresin Dekorationer - Sjöstjärnor 3 st - Dia: 40 mm
Karta över Bromma, Södermanland
Gradskiva - M+R - 180 grader - 10 cm

På tisdagen godkände ministerrådetEva ljusstake country rödvidaXL Minitvättmaskin med enkel trumma 2,6 kgSmörkniv den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dekorplast Glittrande Metallic Svart Högblank
Eppicotispai Sporre rak, aluminium

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMatservis VM15 - 17 delar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Klädställning 90 x 42 x 152 cm