Karta över Bottnaryd, Småland


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Gastromax Ballongvisp 28 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster Närbild på valstjärt fena, 50x70cm
Rapid Häftklamrar - 13/6 - 5000 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKranhane utbyte 1/2 "bsp 160mm topputlopp f-typ kök badrum Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåse Típus GN
Dammsugarpåsar AEG AO-serien - Oxygen+

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bestway Rund pool 305 x 76 cm med stålram 56406

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Karta över Gamleby, Småland

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Trädgårdsskåp 3 hyllor svart och gråPolermaskin 1400W + tillbehörvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ärtor för Ärtskott/Microgröns 40 gram (ekologisk)
Skärlinjal - metall - L: 50 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dorre Hamburgarpress Aluminium

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Stor handgjord fransk taklampa med prismor
Zippety 2-stegs Korkskruv
Äggform i silicon

På tisdagen godkände ministerrådetTagetes vanilla 8 fröTennsoldat Julpynt Filipiniana ArtUtomhuslampa med rörelsesensor, solcell den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Risboll ljusslinga vit 10 LED
JO!E Tekula Groda

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLjusstake 4 ljus (stearin) vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Svart konst A4 21x30cm