TV-filt med ärmar 180 x 150 cm beige


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Mus & Råttfritt 130DG4

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
2 filtar i polyester 220x240 cm brun
Tavla Oljemålning 80x80 Gul scooter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKastrull 1 L.rfr .induktion Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt König Vibrationsdetektor för SAS-ALARM300-serien
Karta över Södra Sandby, Skåne

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Konstväxt Kalla med kruka 45 cm röd och gul

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Ritzenhoffs Snapsglas du Carrois 2007

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Sidobord runt återvunnen teakDorre Glasflaska med korkvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dorre Ljuslykta Glas 35 cm Koppar
Karta över Morgongåva, Uppland

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Karta över Dalsjöfors, Västergötland

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Väggkalender Levande Skog 2019
Poster - Svart konst A4 21x30cm
Kakstämpel "Halloween"

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Philips Expression FC 8200 - FC8219GummisnoddarFamiljekalender Citat 2019 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Jamie Oliver Steak Knivar Set 6st Svart
Ledljus med timer 20Hx10B

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSkohylla justerbart i höjdled beige anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Rosenbåge bambu 145x40x187 cm