Sovande katt strömbrytare vinyl vägg klistermärken


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Skrivbok Karlsborg

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dorre Ljuslykta Glas 35 cm Mässing
Linjal med metallskärkant - L: 30 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFörvaringshylla 6 boxar Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gastromax Springform Enkel 23 cm 2,2L svart
Snöglob vit lykta med krubba och ljus

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Rabbit Muddlare, fjäderbelastad

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
2st skålar i emaljerat gjutjärn

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Karta över Glimåkra, SkåneSagaform BBQ Bamboo Borstevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tripp träljusstake 7 ljus röd
Färgade papper a4 10 färg 100 ark/förp

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vaxkaka Coastal Waters

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Trä Hjärta Farfar
Brudslöja Snowflake 25 frö
2förp Doftolja Lotusblomma - lugnande & frisk doft för bilen...

På tisdagen godkände ministerrådetJulby lastbil med tomte och barnBasilika finbladig (söt) 100 fröTomat zuccherino F1 5 frön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Digital IR Termometer -50 till +380 C med laser
Liten hjärtformad drömfångare, lila

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Svenska uppfinningar 100x140 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dot adventsstjärna på fot vit 95cm