Rökelsekoner - Enhörning


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Målade läppar Lila 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Philips LED Flame Spiral E27 14W 4st (929001391901-4)
Karta över Mariestad, Västergötland

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSidomarkis aluminium 160 x 300 cm beige Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Intex Poolöverdrag rektangulärt 300x200 cm 28038
Intex Krystal Clear ECO Saltvattensystem 28670GS

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster Magnolia

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kenwood Brödrost 2 Skivors TCX751RD

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dynlåda i konstrottingBordskalender Mini Svensk Natur 2019vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Axessline Desk, grenuttag med 3xCEE 7/4 uttag, 1,5m kabel, alu/s
Bakpaket

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Adventskalenderhus 8 LED batteridriven

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Nexa HSM-02 Magnetkontakt Z-wave
ARIETE VATTENKOKARE 1,0LITER
vidaXL Tvättsorterare med 4 påsar svart grå

På tisdagen godkände ministerrådetGroda med hjärta Väggdekor BarnPoster Illustration Åska och blixtrar, 50x70 cmLECHUZA Odlingsenhet Cubico Alto 40 ALL-IN-ONE taupe högglans 18 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Leifheit Digital kökstermometer svart 03095
Komar Fototapet El Paradiso 388x270 cm 8-101

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenIntex Flytande solsäng med nätbotten 58836NP anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Intex Pool Easy Set 396x84 cm 28143NP