Skrivbordslampa i industristil


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Karta över Halmstad, Halland

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Posters Vintage Fjärilar
Gastromax Pajform löstagbar botten Ø28cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVinglas (Bägare), Drakar (Agora Gifthouse) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dorre Barset 4-delar Koppar
2x3 Doftpåsar Tiare & Orkide - mild söt blommig doft

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Moon No.1 50x70cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster Textkarta Kungsholmen 100x140 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Petunia F1 Horizon Flame 20 fröKRONA VIKTORIA FÖR VÄRMELJUSvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Moon No.2 30x40cm
vidaXL Förvaringsskåp med 14 utrymmen svart och vit 37x146x180,5

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Escape the ordinary No.2 40x50cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Ocean No.2 21x30cm
Poster Textkarta Kungsholmen 70x100 cm
Poster Svenska OS-medaljörer 50x70 cm

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Presenning 2 x 10 m PE 210 g/m² grön och blåPoster Illustration LondonCapi Vas Nature Row Deluxe 40x60 cm svart PKBLRO1131 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fågelmatare ring
Capi Blomkruka Nature Rib 43x41 cm grå PKGRR933

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGlaskaraff anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Tiger Tvålpump Boston L krom 306330346