Termometer metall svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Partytält 3x3 blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Philips Hue Adore Spot Vit Amb 2x5,5
Signe Örngott Hjärta

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSkrivbok Rosenkattost Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vattenkokare, 1,7L
NORDIC HOME CULTURE Elektrisk Skotork, 40W, Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Elefant puss - Svartvit 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Elefant puss - Svartvit 50x70cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Keramikhäll EUROKERA-glas 3000 WGravlykta med batteridrivet ljus svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips Bustan Vägglampa IR LED 2x4,5W
Poster - Elefant Elegant - Svart vit 70x100cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Escape and breathe No.5 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Philips Bustan Vägglampa LED 2x4,5W
CLP Barstol Köln Konstläder, gul
vidaXL Kristallkrona 36,5 x 46 cm

På tisdagen godkände ministerrådetHIP Bäddset 6101-H Jayanti 135x200 cm gråFilt med ärmar - Röd Snug RugBlå fjärilar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Draper Tools Expert Pumpspruta 2,5 L blå 82456
Capi Vas Nature Row avsmalnande 42x38 cm elfenben PKRWI362

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCapi Vas Nature Rib elegant låg 36x47 cm svart PKBLR782 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Emerio Äggkokare