Hensun Keramisk allkniv 5"


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Karta över Örnsköldsvik

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Riddarsporre Magic Fountain dark blå dark bee15 frö Perenn
Rådjursnät 2,0 x 20 met

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren10st exklusiva stora papperskassar Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Steinel Rörelsedetektor infraröd vit IS 140-2
Pepparmynta 300 frö

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Escape the ordinary No.4 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Philips Bustan Vägglampa IR LED 2x4,5W

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Köksrödskap i rostfritt X2SETPoster Vad vore jag utan dina andetag A4vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Escape and breathe No.6 70x100cm
5 Vakuumpåsar S (40 x 60 cm)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Escape the ordinary No.4 70x100cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster, Svenska Regenter 100x140 cm
Tiger Tvålpump Boston L krom 306330346
Poster Kvinnoansikte, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetBordslampa Oljelampa ElPoster Nakenmodell, 100x100 cmFotoalbum den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
CLP Barstol Madison Tyg, creme
HIP Bäddset 6344-H Bolengo 200x200 cm flerfärgad

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEmerio Popcornmaskin anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Escape and breathe No.5 70x100cm