Russell Hobbs Cook at Home Deep Fryer


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Böjd spetstång med mossgummigrepp

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Moon No.1 50x70cm
Poster Birger Jarls Torn 100x140 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAxessline Desk, grenuttag 3xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, 2xUSB, 2A, alu/s Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Durkmatta - 3mm/1400mm/1m
Termometerfabriken Termometer Stek Inkl Timer

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Vinkaraff

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Jute på rulle med sax

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tough times STORT Väggord VäggdekorFlaskhållare i Trävhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
CLP Matstol Peking V2 Tyg, mörkgrå
Karta över Säter, Dalarna

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julkrans God Jul fönster/vägg dekor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. MIPOW Playbulb Garden Pro (garden & pool) RGB BT 30mW Solcellsdr
Poster - Elefant - Svart vit 40x50cm
Intex Poolöverdrag runt 305 cm 28021

På tisdagen godkände ministerrådetQlima Elektrisk värmefläkt 2000 W vit EFH2010vidaXL Sideboard 65x35x60 cm Massivt TräHIP Bäddset 6113-H Bodhini 240x200/220 cm grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
bhp Sidobord ljusrosa och guld 45x61 cm metall B154391
Skandia rörtång 83812015

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCLP Matrumsstol Fitz Tyg, brun/natura anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

CLP Barstol Meto, svart