Poster - Elefant puss - Svartvit 50x70cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Stadsbiblioteket 50x70 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Axessline Desk, grenuttag med 3xCEE 7/4 uttag, 1,5m kabel, alu/s
Vinglas (Bägare), Drakar (Agora Gifthouse)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIntex Poolöverdrag rektangulärt 300x200 cm 28038 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåsar Electrolux Ergospace ESSPEEDY
Dammsugarslangar Universal 1.8 m 32 mm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster Danderyd 100x140 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
CLP Barstol Köln Konstläder, gul

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Batteridriven Ljusslinga rutnäthjärtan med timer kopparPoster - Elefant - Svart vit 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tiger Tvålpump Boston L krom 306330346
Lanternor - dia. 7,5 cm - H: 6,5 cm - 12 st

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
wolfcraft Hammar-slagjärn 6945000

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Familjekalender Maria Nilsson Thore 2019
Lightbox färg
Poster Bil med ballonger, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetSissel Värmekudde 35x46 cm blå SIS-131.002vidaXL Sidobord Vintage 40x30,5x81 cm VitLED Grilltermometer / Stektermometer den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
KUM Pennvässare - dia. 8-11 mm - 1 st
wolfcraft Hörnklämmor ES 22 2 delar 3051000

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Svenska Semafor-alfabetet 70x100 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Luxbright Trädgårdslampa pollare LED solcell Calais 39155