Poster Textkarta Österåker 70x100 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Transportväska med skum

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Escape and breathe No.7 50x70cm
vidaXL Barstolar 2 st brun

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIrwin Glas/kakel borrsats 4/5/6/8/10 mm 5 st 10507912 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Prydnadsgräs Ekorrkorn/Hordeum Jubatum 20 st frön
Malte Örngott Hjärta

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Elefant - Svart vit 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Intex Pool Easy Set 183x51 cm 28101NP

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Register Brunnen SVARTTorkvindavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Register Brunnen LIME
Verktygsväska på hjul med 4 lådor 300 delar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Moon No.1 70x100cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Kristallkrona 36,5 x 46 cm
Poster - Escape the ordinary No.2 50x70cm
Intex Poolöverdrag solenergi runt 305 cm 29021

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Illustration Kvinnoansikte 50x70 cmSissel Ortopedisk kudde Soft Bambini blå 35x25x9 cm SIS-110.007vidaXL Professionell väggmonterad flaskhållare 6 flaskor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Capi Fyrkantig odlingslåda Nature Row 40 x 40 cm svart PKBLRO903
Ljusmassa, grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Hjärtformat träd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Philips Hue Runner W Ambiance 2x5,5W S