CLP Barstol Köln Konstläder, gul


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Edding 330 tusch - Spets 1-5 mm - Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
YATO Spiralluftslang 15 m PU YT-24209
Morphy Richards Handmixer Total Control Set Vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenithink Q1, trådlös nätverkskamera inomhus, dag, 802.11n, svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fiskars Tygsax - Fabric RazorEdgeT - 21 cm - Skräddarsax
Sugpropp - dia. 25 mm - Hålstl. 3,2 mm - 100 st

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster Textkarta Österåker 100x140 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lightbox färg

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Sängbord massivt sheshamträ 40x30x35 cmPoster - Ananas Topical A3 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lightbox med 143 bokstäver
Julkrans God Jul fönster/vägg dekor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lampa svart med skärm Lyx - svart sammet

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skrivbok Citat Hans Rosling
Förbättra din tarmflora 9789174249484
Bordslampa Oljelampa El

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Knäppta händer, 70x100 cmCapi Vas Nature Rib elegant Deluxe 40x60 cm elfenben PKOFI1131Poster Textkarta Sveriges län 70x100 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dualit Vattenkokare Kanna Canvas
Intex Rulle för solskydd 28051

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Dansande kvinna, 70x100 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Dörrdraperi i bambu 120x220 cm