Emerio Äggkokare


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Öltältsmöbler 3 delar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster Textkarta Saltsjö-boo 100x140 cm
Spaljé Metall

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNORDIC HOME CULTURE Elektrisk Skotork, 40W, Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Antik mässing dekorativa duschslang flexibelt badrör 150cm
3 kolmonoxidlarm varnar snabbt 85 Db ljud & ljus CEmärk

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Häftapparat Brunnen - svart

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Luxbright Trädgårdslampa pollare LED solcell Calais 39155

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Intex Pool Rectangular Frame 260x160x65 cm 28271NPPennvässare Brunnenvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Moon No.2 21x30cm
JUL Tvätt Förvaringspåse

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
MIPOW Playbulb Rainbow Vit RGB BT 600lumen 10W E27

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vaskhållare för disktrasa och diskborste
vidaXL Dörrdraperi i bambu 120x220 cm
HIP Bäddset 6247-H Vandya 240x200/220 cm sandfärgat

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Barstolar 2 st konstläder vitPhilips LED-lampa klassisk 5 W 250 Lumen 929001392101bhp Sidobord ljusrosa och guld 45x61 cm metall B154391 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Landmann Pressade braständare 200 st träfibrer 15104
Poster Randig modell, 100x100 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSteinel Inomhuslampa med sensor RS 160 LED vit 053987 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Wilfa Bakmaskin BM10 (602022)