Handdukskrok motiv Riesenschnauzer


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
GLOBO Taklampa LED LEAH glas 49310

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Irwin Borrsats speedhammer plus 6 x 110 mm 5 st 10503605
Kabelförvaring

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPro Bar Jigger Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Köksrödskap i rostfritt X2SET
EVOline Grenuttag 3-V Jord Platt Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Moon No.3 70x100cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor väggtext väggord - WELCOME TO OUR HOME

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Gel kulspetspennor - Spets 0,8 mm - 10 st i mixade färgerPoster - Escape the ordinary No.2 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster Lavendel
W&G W&G Fototapet Moeraki Boulders 00285

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
RIDDER Toalettsits mjuk stängning Premium vit A0070700

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Harry Potter plåtskylt - GRYFFINDOR
vidaXL Solsegel oxfordtyg kvadratiskt 3,6x3,6 m gräddvitt
Capi Blomkruka Nature Row 35x34 cm elfenben PKRWI932

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Kvinna går på stenar, 50x70 cmLED Grilltermometer / StektermometerMorphy Richards Handmixer Total Control Multi Set Vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
wolfcraft Diamantborrsats 8771000
Poster - Escape and breathe No.6 50x70cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHIP Bäddset 6336-H Sinsin 135x200 cm blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Philips Hue Pillar Vit Amb double Sv