Lightbox med 143 bokstäver


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vattenkokare, 1,7L

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Philips Hue Phoenix Downlight Vit Am (915005049301)
Rökelsekoner - Kanel

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRengörare för Mikrovågsugn / Mikrovågsrengörare Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Taklampa med kristallskärmar i akryl för 3 G9-lampor
vidaXL Sängbord massivt sheshamträ 40x30x35 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Philips Hue Runner W Ambiance 2x5,5W S

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Yankee Candle S Jar-Vit Gardenia

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Karta över Säter, DalarnaSkrivbordslampa LEDvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Äggmålare med rullande stativ - Inkl. 8 st vattenfärger
Tristar Varmluftsugn OV-1452 2000 W 48 L

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
No1 Pilot Raderbar Gul Överstrykningspenna Frixion Light 3,8 mm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. FMD Mobil hurts 3 lådor med lås vit 3013-002
Havsö Hanna 2.0 Mjukglassmaskin
Poster Illustration Åska och blixtrar, 50x70 cm

På tisdagen godkände ministerrådetPure Bäddset 2200-M Blossom 200x200/220 cm flerfärgatLedljus med timer 10Hx7,5B561 Snurrfåtölj ställbar med grått fårskinn/5990:- den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Brennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 25m, r
Poster Dansande par 50x70 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Skänk massivt akaciaträ 110x30x45 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kålnät, 2X5 met.