Poster - Escape and breathe No.7 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Emerio Portabel kolgrill 35x14 cm BGP-115557

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Adventskalenderhus 8 LED batteridriven
vidaXL Dörrmatta kokos och gummi 45x75 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCLP Barstol Pipe Metall, brun Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Innermått 30x40 cm or 12x16 tum, fotoram i guld
Philips Hue Tuar Stolpe Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
NodOn Octan wallswitch/remote Z-wave

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Emerio Popcornmaskin röd 360 W POM-120650

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Emerio PopcornmaskinPoster Rödblå Ara, 50x70 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
wolfcraft Hammar-slagjärn 6945000
LECHUZA Odlingsenhet Cilindro Color 32 ALL-IN-ONE skiffer 13953

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
SEC24 Trådlös IP-kamera 360º inomhus CAM350

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 4 st Textsurfer Classic Staedtler
Master Elektrisk Byggfläkt B9EPB 800 m³/h
SEC24 Trådlös IP-kamera 360º utomhus CAM360

På tisdagen godkände ministerrådetCapi Vas Nature Row 40x32 cm elfenbensvit PKRWI270Poster Big Ben London 70x100 cmCapi Vas Nature Rib 40x32 cm svart PKBLR270 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
LECHUZA Odlingsenhet Classico Color 43 ALL-IN-ONE skiffer 13244
LECHUZA Odlingsenhet Cubico 30 ALL-IN-ONE högglans taupe 18214

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTristar Oljefyllt element 7 sektioner KA-5087 1500 W anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggkalender Design Collection Växter 2019