Vita (Umage) Eos fjäderlampa L - Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
3 gelepennor svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Escape the ordinary No.3 70x100cm
Leifheit Digital kökstermometer svart 03095

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMorphy Richards Handmixer Total Control Multi Set Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Beta Tools Skruvmejslar tio st 1263/D10 stål 012630010
Tayg Verktygslåda svart och röd 58x28,5x29 cm TG34

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Ariete Brödrost 4skivor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Barstolar 2 st plast svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Steinel Sensorlampa för inomhusbruk L 16 LED WW vit 055899Poster Dansande kvinna, 70x100 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
W&G W&G Fototapet Moeraki Boulders 00285
Digital termometer Vit, ute/inne 213

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
LECHUZA Odlingsenhet Quadro 35 LS ALL-IN-ONE kolgrå 16163

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. HIP Bäddset 6107-H Pallavi 140x200/220 cm flerfärgat
Poster Svenska OS-medaljörer (i färg) 100x140 cm
Capi Vas Nature Row elegant låg 46x58 cm svart PKBLRO783

På tisdagen godkände ministerrådetPure Bäddset 2205-M Royal 135x200 cm flerfärgatSpegel Rund med gitterPhilips Hue Pillar Vit Amb double Vi den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HIP Badlakan 2070-H Helena 160 cm blomma flerfärgad
GARDENA Sprinkler-stativ 50 cm 2075-20

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEGLO Utomhusvägglampa Laterna 4 svart 60 W 22467 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Avlastningsbord med två lådor vit