Kuddfodral Röd Star


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Stadshuset 100x140 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Moon No.2 40x50cm
Drömfångare turkos med fyra ringar 16 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNo1 Saltkar & Pepparkvarn Selected by Leif Mannerström Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Skandia rörtång 83812015
Poster Textkarta Danderyd 100x140 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Vattenlampa Aqualight LED RGB

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Nexa HSM-02 Magnetkontakt Z-wave

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Svenska Semafor-alfabetet 70x100 cmPoster Kvinnoansikte, 70x70 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Master Elektrisk Byggfläkt B9EPB 800 m³/h
Flätade hjärtan julpyssel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Last supper, Leonardo da Vinci, 30x40 cm med ram i guld

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Lampa Flamingo 6 LED-ljus | Batteridriven
MIPOW Playbulb Rainbow Vit RGB BT 600lumen 10W E27
Komar Fototapet Bay Bridge 368x254 cm 8-733

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux UltraOne (alla modeller)Intex Poolöverdrag Deluxe runt 549 cm 28041RIDDER Toalettsits med stödhandtag 150 kg vit A0072001 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
RIDDER Teleskopisk duschstång 110-245 cm krom 55300
Grönworks Motorsåg utan 40 V-batteri GD40CS40 40 cm 20077

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEmotion Dra-på-lakan strykfri 160x200 cm blå 0220.24.45 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster Södertorn (i färg) 70x100 cm