Philips Hue Explore Bordslampa Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
CLP Barstol Madison Tyg, creme

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Dalarna, Landskapsstolthet, 300x420 mm
Dorre Pastaburk kopparfinish 2,2L

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCapi Fyrkantig odlingslåda Nature Rib 30x30 cm brun PKOFB902 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ljusmassa, grön
vidaXL Sidobord/soffbord rund grå betongstil

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
SEA bokstavsset - zinkgrå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Digitalt skjutmått - 150mm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Dansand kvinna, 50x70 cmPappershållare hushållvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
RIDDER Toalettsits mjuk stängning Premium vit A0070700
LECHUZA Odlingsenhet Quadro 35 LS ALL-IN-ONE kolgrå 16163

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ProfiCook Digital köksvåg PC-KW 1061 5 kg

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Velda Luftpump solcell Solar Air Float Silenta 1 W 125140
FERM PROFESSIONAL Varmluftspistol 2000 W HAM1017P
Curver Knit Korgar 3 st rektangulär strl. L vit 33700-X64-00

På tisdagen godkände ministerrådetStansformar / Kakformar - 40 x 40 mm - Rund - 3 stCapi Vas Nature Rib 40x32 cm svart PKBLR270Ubbink Dammpump Cascademax 16000 160 W 1351323 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Capi Vas Nature Row elegant låg 46x58 cm elfenben PKRWI783
Futech Digitalt vattenpass 120 cm 985D-MAG-120

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenQlima Ultraljudsluftfuktare 25 W vit och blå H 218 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster Naken modell, 70x100 cm