Soluppgång, handmålad oljemålning 100x90 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Taklampa guld/transparent ANZA

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
BAHCO Traditionell grensax 500 mm P16-50-F
Raaco Säkerhetsbox för 4 CarryLite 50 sortimentlådor (ej inkl) 1

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLED Strömkälla ECV-FL2012 12V / 24W / 2A IP67 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt EGLO Vägglampa THORNFORD svart och brons 49522
Nature Soldriven djurskrämma 6060152

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Nejlika F1 "Diana Blåberry" 8 frö

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
GLOBO Bordslampa LED FELIX glas krom 15039T

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tomat Golden Roma 10 st frönHIP Kuddöverdrag 6107-H Pallavi 40x80 cm vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tiger Toalettrullehållare Melbourne Krom 274030346
Good Morning Bäddset 5759-A TRIA 135x200 cm blågrön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Philips LIC Bloom bordslampa svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Rostfri ugnsform
Velda japansk filtermatta fin för Giant Biofill XL blå
Hailo Pedalhink Pure storlek S 3 L vit 0504-030

På tisdagen godkände ministerrådetYATO Hylsa för syresensor 22 mmIsform - 160 små Kubformade Isbitarwolfcraft Universellt skruvstäd 100 mm 3410000 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tiger Splash Handdusch Monaco krom 520540344
NORDIC HOME CULTURE Wake-up light

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTiger Hållare för reservtoalettpapper Impuls Chrome 385430346 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Madison Stolsdyna 46x46 cm kamouflage TOSCF368