Taklampa vit/krom FUCINO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljuslykta hjärta love

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Soffbord 2 st grå FLY II
Drinksil ProStrainer Double

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKesser Elektrisk handdukstork Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Leifheit Förvaringslådor 2 st grå 27,5x28x13 cm 80008
Fototapet - Barn

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dyna till trädgårdsbänk gul TOSCANA JAVA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Syresensor verktyg

Försäkringskassan: Regeringen underskattar OBH Nordica Kaffebryggare Legacy Sv 2401Skohylla med 4 hyllplanvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Leifheit Kakel- och badkarsmopp Flexi Pad 41701
Good Morning Bäddset 4666-P KITESURFING 140x200/220 cm flerfärga

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tristar Köksvåg 5 kg med skål

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Jordad apparatkabel, rak CEE 7/7 till öppen ände (DEL-109R)
Chalk Penna - ZIG Posterman Wet-Wipe - Vit - 6 mm
Flaskställ Vägg

På tisdagen godkände ministerrådetKolibri Vit ClipPoster Blommor, 70x70 cmMini USB-rengöringsborste / Dammsugare - Blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
3pc Cream Cookware Set
DELTACO apparatkabel, vinklad CEE 7/7 - rak IEC C13, 0,2m, vit (

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKalix konstgran/plastgran 150cm 80 LED grön multi anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Konsolbord med spegel stål och glas 107x33x77 cm