S Jar-A Calm And Quiet Place


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Medisana Digital köksvåg KS 210 glas oliver 5 kg 40473

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cosy by the Fire vaxkaka Yankee Candle
BAHCO Hammare med plastöverdrag 1500 g 3625PU-60

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTaklampa koppar OLZA Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Förvaringspall tyg rund 24x32 cm blå
Prismärkare

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bestway CoolerZ Flytande bar 70 cm 43117

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Konsolbord med spegel stål och glas 107x33x77 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ljuslykta present God JulBroderad Julduk / Bordsduk / Duk till bord - Julmistelvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Princess Skaftdammsugare DC-motor 22,2V
D-link Nätverkskamera, PoE (DCS-4701E)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Severin Kaffebryggare m. Kvarn KA4811

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Träskylt Bröllop Just Married
vidaXL Elektrisk fritös rostfritt stål 10 L 3000 W
Fiskars Tomatkniv/grillkniv 12cm Norr

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Blommor, 100x100 cmVinställ - Magiskt svävande repConia Lampskärm Mini 30 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Elektronisk köksvåg
Philips myGarden Harvest Vägglampa

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEmerio Råsaftcentrifug anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ljusslinga 20 st ledlampor