Värmefläkt, 2 000 W, Termostat


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Klättermusen M's Vanadis Shorts Dark Grå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Maloja M's OmahaM. Hybrid Pants mushroom
Habo Cylindervröd 2821-2

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Home NW 552120 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Haglöfs W's L.I.M Fuse Shorts Tarn Blå
Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Alicia 6701

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Purmo Designtermostat M30

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
[pro.tec]® Oljeradiator-1000W-39x13,4x37cm-9 ribbor-vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Houdini M's Skiffer Pants reed beige (2019)Fiona Tapet Living NW 491435vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Icebreaker Kids Hike Lite Crew Largo/Heat (L09)
Duro Tapet Gammalsvenska Hagaström Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Paintpart Tapet Mormors Tid 4832-2

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Paintpart Tapet Mormors Tid 4833-4
Houdini W's Gravity Light Shorts native blå
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4986-5

På tisdagen godkände ministerrådetSherpa W's Kira Swing Dress KharaniPaintpart Tapet Lantligt och Modernt 4929-12XU Elite MCS Compression Calf Guard Unisex den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Salomon M's S-lab Exo Zip Tee Racing Röd/Vit
Houdini Dynamic Beanie Storm Grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBoråsTapeter Tapet Falsterbo II Petit Fleur 4014 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Blåair Classic 605