Tårtunderlägg Runda


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Bäddset 2 delar ränder 140x200/60x70 cm röd

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tårtkniv och Spade med Pärlor
vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 2x2m bomullsjersey vinrö

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDELTACO grenuttag med 3xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7/7 anslutning, Sva Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vinhällare
Bordsduk SvampBob Fyrkant

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Bäddset 3 delar blommor/ränder 200x200/80x80 cm rosa

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Bäddset 2 delar löv 140x220/60x70 cm grön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kapsylöppnare CoronaHängande Shotglasvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dura Batteridriven ljusslinga 160 LED utomhus med timer
Drinkpinnar med Diamanthuvuden

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Bäddset 3 delar trianglar 240x220/60x70 cm grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ölglas John Smiths
DELTACO apparatkabel, rak CEE 7/7 - rak IEC C13, 5m, vit (DEL-11
Nappflaskor Blå Bordsdekoration

På tisdagen godkände ministerrådetKamouflage PappersassietterGuldbägare med Juveler i PlastVinboken den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Koala Wine Wrap
Paraply LED

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKaffeservetter Snöflingor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bakform Flamingo