Duro Tapet Natur Blad Grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
TY Attic Treasures AGNUS - Unicorn 15cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Walltastic Väggdekor Unicorn Kingdom
Trådlös julgransbelysning med 10 ljus, flimrande låga och timer

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBaby i sko Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Svart LED-skalle
R/C Bil Range Rover Evoque RTR / Med belysning 1:14 Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Aleksanteri Grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Tiira Beige

Försäkringskassan: Regeringen underskattar PixiadventskalenderPoster - Här sover en prinsessa 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Aurajoki Beige
Ljus & Ljud Polisbil

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bezzerwizzer Original 2017 (Svenska)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. HD FLSTC 1994 Kylskåpsmagnet
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Riikinkukko Grå Blå
Pepsi Kylskåpsmagnet

På tisdagen godkände ministerrådetPappkrona BarbieAccés Teleskop Paraply RödVärmeljushållare, Buddha den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor väggord väggtext Kyl Frys
Dörrstopp och Fönsterstopp - Grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTeddykompaniet Jessie Cream Stor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Elle-Kukka Sosa