Paintpart Tapet Ivana Helsinki Sulat Pearlvit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Elefant – Warmies

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Indian Summer Grå
R/C Polisbil

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNew Bright Speedy Graffiti 1:16 Radio Radiostyrd Bil Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Radiostyrd Transformers Bum.
Remote control car Audi R8

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Duro Tapet Ballad Jalusi Grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Duro Tapet Ballad Palm Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Brandbil FireJohn Deere Bygg en Traktorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Riikinkukko Grå Blå
Symaskin ljud och ljus

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Alga 4 i rad

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Hasbro Klassiska Operation Refresh
vidaXL Nallebjörn XXL i brun plysch 100 cm
Motorola MBP50

På tisdagen godkände ministerrådetBeyblade Burst basic stadiumPraktisk regnponcho, MarineBlåBriv stol. Hopfällbar 53x41x85 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Avento fitness-/pilatesmatta ljusblå/ljusgrå 41WB
Rosa kängor i äkta ko skinn med 16 cm skaft

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTrälåda "Låt mobilen vila här medan vi sover" anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Pikachu gosedjur, 22cm