USA Flagga Metallskylt


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
3Doodler Create+ Basic Pen Set

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Joshua Tree Vit Grå
Stora Vatten Pärlor / VattenKristaller / Water beads

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJamara R/C Cabriolet Mercedes AMG GT3 1:14 Grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Drönare med kamera o gyro
Remote control car McLaren 75085

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Mullberry Grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
kylskåpsmagnet Kaka

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Spelande kakburk Hund Junior KnowsSalt och Pepparströare setvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Extrakrokar till dörrar på tråd
vidaXL Pokerset med 1000 laser-marker aluminium

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Ljushållare vägg Farmor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Staplingsbara koppar
Interaktiv gående katt, säger mjau och viftar svansen
Bestway Barnpool Barbie 122X30cm

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Regnställ med Huva Herrar Tvådelat Camouflage MFörkläden olikaPop up-strandtält Angelika antracit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sissel Träningsmatta 180x60 cm grå SIS-200.005.5
Orange sneaker med 7 cm höga sulor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTeddykompaniet, Diinglisar Wild, Buddy, Lejon anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Magiskt badlakan - Blå